EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (1.10.2024)

Eur/Usd

Haftaya FED başkanı Powell’ın ve ECB başkanı Lagarde’ın konuşmaları ile başladı. Lagarde enflasyonun kontrol altına alınmasında iyimser olduklarını belirtirken faiz indirimi için ekim ayını işaret etti. Powell ise daha temkinli bir duruş tercih ederek, FED’in faizleri hızlı şekilde indirmede acele etmeyeceğini belirtti. FED’in hızlı bir şekilde faizleri indirmesi resesyon endişelerine neden olabilir. FED, yüzde 2 enflasyon hedefinde mevcut şartlarda işgücü piyasasında yaşanan soğumanın yeterli olduğuna inanıyor. Powell’ın konuşması sonrası 7 Kasım toplantısında 50 baz puan faiz indirimi olasılıklarının azaldığını 25 baz puan faiz indirimi olasılıklarının arttığını görüyoruz (%64). Beklentilerin törpülenmesi Dolar Endeksinde bir miktar tepki hareketinin görülmesine neden oldu.

Bugün ABD ISM imalat, Perşembe ISM hizmet verileri de açıklanacak. Sonuçlar FED’in faiz indirim temposunu etkileyebilir. Aynı zamanda piyasa fiyatlaması değişebilir. Güçlü sonuçlar temponun yavaş olabileceği, zayıf sonuçlar ise temposunun hızlı olabileceği beklentisi yaratabilir. Dolar Endeksi 101 seviyesinin altı fiyatlamalarda. DXY 101 seviyesi altında güçsüz seyrin devamı teknik resimde mümkün görüyoruz. 101 seviyesi altında fiyatlamalarda kalıcılık halinde, teknik hedef 96 seviyesi olarak karşımıza çıkabilir. 101 seviyesinin üstüne çıkılması dolar talebinin artmasına neden olabilir.

Bu sabah 1,114 seviyesindeki paritede 1,111 ve 1,107 seviyeleri gün içi destek; 1,117 ve 1,125 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!