Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (1.10.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dün 2624-2666 dolar bandında işlem gördü. Geçtiğimiz hafta neredeyse her işlem gününde rekor tazeleyen ONS altın tarihi zirvesini 2685 dolara kadar yükseltti. Bu haftanın ilk işlem gününde ise geri çekilmelerini izlediğimiz değerli madende 2600 ve 2550 destekleri izlenebilir. Öte yandan yükseliş eğilimine geri dönüşün sinyalleri; örneğin 2660 üzerinde kapanışların alınması ile; tarihi zirve(2685) ve 2700 dolar dirençleri takip edilebilir. Dün ABD’de Chicago PMI ve Dallas Fed imalat endeksi, ayrıca Fed Başkanı Powell’ın konuşması takip edildi. Chicago PMI, eylül ayında 46,6 puan ile 46,1 puan beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Dallas Fed imalat endeksi ise eylül ayında -9,0 puanda -4,5 gerçekleşmesi beklentilerinin altında kaydedildi. Endeks, ağustos ayında -9,7 puan olmuştu.

Bugün ise ABD’de iş imkanları ve personel değişim oranı ağustos ayı verisi ve imalat ve ISM imalat PMI eylül ayı verileri veri gündemini oluşturuyor. Açık iş imkanlarında ağustos ayı beklentisi 7,640mn seviyesindedir. Bir önceki dönemde JOLTS, 7,673mn seviyesinde gerçekleşmişti. İmalat PMI eylül ayı final verisinin 47,0 puanda, ISM imalat PMI’ın ise 47,6 puanda kaydedilmesi bekleniyor. JOLTS’un beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, faiz indirimlerinin devamını ve yumuşak inişin sinyallerine işaret ederek ONS altına yukarı yönde destek olabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!