Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (1.10.2024)

Ons altında Powell’ın açıklamaları sonrası tepki alımları

Ons altında yeni zirve olan 2685 dolar zirvesinden gelen düzeltme hareketinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası 2625 dolar seviyesinden gelen tepki alımları ile bir dengelenme çabası izliyoruz. Fed Başkanı Jerome Powell, dünkü konuşmasında, daha fazla faiz indiriminin yolda olduğunun sinyalini verdi ancak bunların hala sağlıklı olan ekonomiyi desteklemeye yönelik ölçülü bir hızda gerçekleşeceğini belirtti. ABD ekonomisinin genel olarak güçlü olduğunu ve son iki yılda hedeflere doğru önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Powell, iş gücü piyasasının eski “aşırı ısınmış” haline kıyasla “soğuduğunu” ve enflasyonunun önemli ölçüde azaldığını anlattı. Powell açıklamasında, 50 baz puanlık indirimin doğru olduğu sonucuna vardıklarını dile getirirken “Enflasyon artık hedefimize çok daha yakın” ifadesini kullandı. Avrupa tarafında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dün yaptığı konuşmada, son gelişmelerin enflasyonun yakında bankanın yüzde 2 hedefine döneceğine olan inancını teyit ettiğini söyledi. Bugün veri bakımından dünya genelinde açıklanacak olan imalat PMI rakamları piyasalar açısından önemli olacak. ABD tarafında ise Ağustos ayına ilişkin inşaat harcamaları ile Eylül ayına ilişkin imalat sektörü PMI rakamlarını takip ediyor olacağız.

Teknik Analiz: Ons altında yaşanan güçlü yükseliş sonrasında 2685 dolar zirvesinden gelen düzeltme hareketi ile 2625 dolar seviyesi test edildi. Bu seviyeden gelen sınırlı tepki alımları ile ons altında bir dengelenme çabası izliyoruz. 2625 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ons altında 2685 dolar zirvesi tekrar test edilebilir. 2625 dolar seviyesi altında günlük kapanışlar gelmesi durumunda ise 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2574 dolar seviyesine kadar derinleşen bir düzeltme hareketi yaşanabilir.

Destekler: 2625 / 2600 / 2574
Dirençler: 2685 / 2700 / 2732

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!