Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (1.10.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Fed Başkanı Powell’ın “hafif şahin” açıklamaları sonrasında 7 Kasım’da Fed’den 50 baz puan faiz indirimine dair beklentiler azalıyor, buna karşın ABD’de dün zirveler tazelendi. Fed’in Kasım toplantısına daha beş hafta var ve ilerleyen dönemde 50 baz puan indirim fiyatlamasının yeniden artacağını düşünüyoruz. Avrupa’da, dün otomotiv sektörü öncülüğünde satışlar gelirken vadeli endeks kontratları bu sabah pozitif bölgede. Asya’da ise, Çin ve Hong Kong kapalı, açık bölge borsaları karışık bir görünüm sergiliyor.

10 bin psikolojik direncini bir hafta boyunca her gün test edip kıramayan Borsa İstanbul’da moralsiz seyir devam ediyor. Dün, arbitraj fonlarının pozisyon kapama amaçlı işlemleri de BIST üzerinde baskı yarattı ve BIST 100 endeksi günü %1,14 düşüşle 9.666 seviyesinden kapattı. Bu sabah dengeli bir piyasa açılışı beklemekle beraber, 9.900 – 10.000 direnç bölgesi altında kalındığı ve Hedef değerlerde aşağı revizyonlar, sınırlı para girişi, büyüme ve şirket finansallarına dair zayıf beklentiler devam ettiği sürece BIST’te iştahın sınırlı kalacağı görüşümüzü koruyoruz.

Günün ajandasında içeride imalat PMI ve İstanbul enflasyonu, Avrupa’da TÜFE verileri, ABD’de ise ISM göstergeleri takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 269 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11,132 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11,250 ve ardından 11,350 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 11,000 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10,900 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!