Dolar Yorumları / Ziraat FX – (30.09.2024)

USD/TRY

Bu hafta yurtiçinde enflasyon verisi takip edilecek. Beklenti TÜFE’nin aylık %2,2, aylık %48,3 artış göstermesi yönünde. Böylelikle enflasyonun, politika faizinin altına inmesi bekleniyor. Yurtdışında ABD endeksleri cuma günü açıklanan PCE verilerinin ardından karışık kapattıktan sonra bu sabah yatay seyrederken, Dolar Endeksi (DXY) 101 seviyesinin altında seyretmeye devam ediyor. Diğer yandan, Asya’da Japonya ve Çin’de borsalar hareketli bir sabah geçirdi. Japonya’da seçimlerin ardından Nikkei’de sert düşüş yaşanırken, Çin’de ise teşvik beklentileriyle Şanghay endeksinde önemli bir yükseliş kaydedildi.

Pariteler tarafında, Japon Yen’inde ciddi bir oynaklık yok. Yuan ise kısmi düşüşte. Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde dar bir bantta hareketler var. Son olarak Brent petrol hafif artarken, Çin kaynaklı emtialarda yükseliş var. Veri takviminde ABD’de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öne çıkıyor. Bugün ise Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasalar tarafından takip edilecek. Haber akışlarının ve ekonomik gelişmelerin kısa vadeli çok etkilemediği Dolar/TL’de ise düşük oynaklıktaki hareketler devam ediyor. Kurda günün geri kalanında da bu eğilim sürebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!