EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (30.09.2024)

Eur/Usd

Haftaya FED başkanı Powell’ın ve ECB başkanı Lagarde’ın konuşmaları ile başlıyoruz (bugün, Lagarde saat 16:00, Powell saat 20:55). Devamı ABD istihdam verileri ile geçecek. Yarın açık iş sayıları, Çarşamba özel sektör istihdamı, Perşembe haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Cuma aylık istihdam veri seti (istihdam sayısı, işsizlik oranı, ortalama saatlik kazançlar) açıklanacak. Yarın ISM imalat, Perşembe ISM hizmet verileri olduğunu da belirtelim.

Sonuçlar FED’in faiz indirim temposunu etkileyebilir. Aynı zamanda piyasa fiyatlaması değişebilir. Güçlü sonuçlar temponun yavaş olabileceği, zayıf sonuçlar ise temposunun hızlı olabileceği beklentisi yaratabilir. Zayıf sonuçlar ise bir yandan istihdamda olası bir kırılma riski hatta resesyon riski algısı da yaratabilir. Bugün Lagarde’ın konuşması ile başlayacak Avrupa veri ajandası bugünkü Almanya TÜFE ve yarınki AB TÜFE ile sınırlı. ABD ile ortak nokta ise imalat PMI (yarın), hizmet PMI verileri (Perşembe).

Her ekonominin kendi performansına ve aralarındaki dengeye bağlı olarak para politikaları gevşeyecek. Buna bağlı olarak da para piyasalarında dengeler oluşacak. Ancak FED’in faiz indirim döngüsüne girmesinin normalleşme algısı yaratmasını ve diğer para birimleri lehine katkı yapmasını bekliyoruz. Dolar Endeksi 101 seviyesinin altı fiyatlamalarda. DXY 101 seviyesi altında güçsüz seyrin devamı teknik resimde mümkün görüyoruz. 101 seviyesi altında fiyatlamalarda kalıcılık halinde, teknik hedef 96 seviyesi olarak karşımıza çıkabilir. 101 seviyesinin üstüne çıkılması dolar talebinin artmasına neden olabilir.

Bu sabah 1,116 seviyesindeki paritede 1,111 ve 1,107 seviyeleri gün içi destek; 1,117 ve 1,125 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!