Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (30.09.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın geçtiğimiz hafta 2613-2685 dolar bandında işlem gördü. Geçtiğimiz hafta neredeyse her işlem gününde yeni bir tarihi zirve test eden ONS altında yükseliş eğilimi de devam etti. Yükselişin devamında yeni tarihi zirve(2685) ve 2700 dolar dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 2650 ve 2600 dolar bölgesi destek olarak görülebilir. Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerde ABD ekonomisi, 2024 yılının ikinci çeyreğinde %3,0 ile beklentilere paralel büyüdü. GSYH fiyat endeksi ikinci çeyrekte %2,5 artış kaydetti. Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) ise 2Ç24’te %2,80 artış ile beklentilere paralel gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyon hedeflemesinde dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları (Çekirdek PCE) ağustosta aylık %0,1 arttı. ABD’de bu hafta Fed’in faiz indiriminin ardından gelecek ilk işgücü piyasası verisi olan tarım dışı istihdam verisi gündemin odağında olacak. Fed’in indirimlerinin hızı ve miktarı açısından işgücü piyasası verileri yakından takip edilecektir. Tarım dışı istihdamın eylül ayında 144bin artış göstermesi bekleniyor. Tarım dışı istihdam ile aynı birlikte takip edilecek olan ortalama saatlik kazançlarda aylık %0,3 artış beklenirken, işsizlik oranının %4,2 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. ADP özel sektör istihdamında ağustos ayı beklentisi 124bin, Açık iş imkanlarında ise beklenti 7,640mn seviyesinde bulunuyor. İstihdam verilerinden gelecek olumlu veriler, faiz indirimi miktarında beklentilerinde artışa sebep olarak ONS altının yükseliş eğilimine destek olabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!