Bitcoin canlanıyor

Bitcoin / BTCUSD: Canlanma kademe kazandı

Bitcoin için zirvelere yakın geçen düşüş döngüsü tarihsel hikayede momentum kazanmak için gerekliydi. Hareketli ortalamalara bakarak bu dönemin bittiğini, bir başka deyişle yapısal güçlenmenin arttığını hesap edebiliriz. Bu hesaplamalara göre üzerine koyarak gitme isteği artmıştır. Elbette siyasi gerekçelerden bağımsız bir harekettir, belki de ana politika aracı olarak kendini daha fazla söylemleştirecek medyatik malzemeler de gelecektir.

Son 1 ayda 7 dip: uzun pozisyon fırsatları

Bir aylık getiri 25 puan artışta ve 3 aylık getiriyi yakalamak üzere: 32 puan. Bu vites artışını yaparken 7 kez ay içi yeni dip yapmış olmasını algoritma bazlı hamle olarak görmek gerekir: dipler görüldükçe algoritmalar tetiklendi ve sonucunda her yükseliş biraz daha kuvvetli gerçekleşti. Neticede, 1 aylık en düşük seviyeden yükselişle gelen getiri, 3 ayı yakalamaya başlıyor.

Buradan başka kurallar ve dayalı olarak raporlar da üretilebilir: aylık dip belli adedi aşınca tetiklenen algoritmalar elbette alarm düzeyinde çalışmaktadır. Buna dayalı raporlar yazmak için de ileri düzey finans veya matematik bilgisi gerekli değildir. Basit matematik işlemlerle de parlak sonuçlar alınabilir. Cebirsel hesaplamalar altında bu konuları değerlendirmek gereklidir.

Son 2 yılda 59 zirve: kısa pozisyon fırsatları

Kısa pozisyon almak isteyenler için zirvelere yakın yerden harekete geçmek önemlidir: son 2 yıl zirvesine göre kısa pozisyon getirisi 11 puana yakındır. Kısa pozisyon fırsatları olarak bakarsak ortalamada 2 haftadan daha kısa sürede tekrarlanan durumu görüyoruz. Bu sıklık elbette uzun pozisyon düşünenlerin canını sıkıyordur ama döngüsel hesaplamalar burada da çalışabilir.

Dönemsel hareketlerin sıklığı

Son 2 yıl üzerinden gidersek: 59 yeni yerel zirve, 6 yeni yerel dip görmekteyiz. Ciddi dengesizlik olarak görülebilecek bu durumun grafik okumaları üzerinden bakarak, normalleşmeye gideceği dönemi tespit edebiliriz. Hatta dalgalanmaların giderek azaldığı dönemleri de not edip boğa piyasası fikrini geliştirmeye devam edebiliriz

BTCUS Çıkış dönemine göre tarihsel ucuza gidiyor

– çıkış dönemi hareketleri J eğrisine benzer şekilde gelişmişti

–  bu eğriye benzetme yaparken fiyat seviyelerini ölçü olarak almıyoruz

– model gereği fiyat değişimlerini takip edebiliriz

– hatta değişimin değişimi (ivme) daha önemli takip ölçüsü olarak görülebilir

– sonuçta dönemsel olarak çıkışın etkisiyle başlayan yukarı itme hareketine sıra gelmiş görünüyor

– bunu destekleyen diğer unsurlar, normalleşme ve aşağı yönlü dalgalanmaların azalmasıdır

– aşağı yönlü dalgalanmalar, negatif değişim olarak değerlendirilebilir

Kurumsal hedeflere uygun tanımlı haber mektupları için temasa geçebilirsiniz.
Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!