Altın Yorumları / Yapı Kredi – (27.09.2024)

Altın

Büyük Merkez Bankalarının yılın ikinci yarısında gevşeme patikasına girmeleri ve patikada yol almaya devam etmeleri değerli metaller için olumlu seyrin devam etmesini sağlıyor. ABD merkez Bankası FED’in de 14 aydır sabit bırakarak uyguladığı sıkı para politikasını sonlandırıp, gevşeme adımını beklenenden hızlı atması reel getirililerin düşmesine neden oldu. Altın fiyatları bu gelişmeler içinde eylül ayı içinde %8’e yakın bir getiri sağladı. Değerli metalde orta vade olumlu görüşümüzü devam ettiriyoruz. Bugün ABD kişisel tüketim harcamaları endeksi açıklanacak. Veri sonuçları pozitif havanın devam etmesi için önemli olabilir.

Dolar Endeksi (DXY) ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde gerilemenin devam etmesi, değerli metalde görülen yükselişin daha sağlıklı olmasını sağlayabilir. Dolar Endeksinde ve ABD tahvil faizinde görülebilecek yukarı tepkiler, altın fiyatlarında kar satısına neden olabilir. Son günlerdeki hızlı çıkışın dengelenmesi sağlıklı olabilir. Altın 2.500 Usd seviyesi üzerinde kalıcılık sağladı. Teknik olarak ilk etapta 2.600 Usd seviyesi üstünde 2.700 Usd seviyesine kadar yükseliş devam edebilir. Bu sabah 2.670 Usd seviyesindeki ons altında 2.650 ve 2.600 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.675 ve 2.700 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!