PETKM Analizi: ABD Bakanı’nın konuşması altını yükseltti

ABD Hazine Bakanı Yellen, New York’taki bir konferansta konuştu. Finansal sistemin sağlamlığına odaklandığını belirterek, uygun düzenlemelerin inovasyon ve büyümeyi destekleyen dayanıklı bir finansal sistem için önemli olduğunu vurguladı.

Yellen, güçlü bir hazine piyasasının doların küresel rolünü desteklediğini söyledi. Finansal sistemin istikrarını korumak için sürekli çalışmak gerektiğini, bu konuda asla tam başarı ilan edilemeyeceğini belirtti.

Dayanıklı bir finansal sistemin güçlü bir ekonomi için hayati olduğunu ve bunun için dikkatli düzenlemeler gerektiğini ifade etti.

Ayrıca bir TV röportajında, ekonominin “yumuşak iniş” yolunda olduğunu söyledi. Enflasyonun önemli ölçüde düştüğünü ve iş gücü piyasasında biraz gevşeme gördüklerini belirtti.

Konut maliyetlerinin enflasyondaki son adım olduğunu ve bunların da düşeceğini öngördüğünü söyledi. Bu düşüşün Fed’in %2’lik enflasyon hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını düşündüğünü ekledi. Konuşmada belirsizlik sinyalleri olduğundan TL gram altın 2938 TL’ye ulaştı ve yüzde 0.84 değer kazandı.

Dolar Endeksi, ABD dolarının diğer büyük para birimleri karşısındaki gücünü ölçen ve forex piyasasında kritik bir gösterge olarak kullanılan bir metriktir. Hisse Tarama Aracı, yatırımcıların belirli kriterlere göre hisse senetlerini filtreleyip analiz ederek etkili yatırım stratejileri geliştirmelerine yardımcı olan kullanışlı bir platformdur.

Grafik TradingView’den

PETKM ‘in genel performansını değerlendirdiğimizde, Fibonacci pivot noktası 22.76 seviyesindedir ve günlük bazda %2,16 oranında bir düşüş göstermiştir. RSI (14) değeri 45.09 olarak nötr bölgede yer almaktadır, bu da hisse senedinin aşırı alım veya satım bölgesinde olmadığını gösterir.

Williams Percent Range değeri -69.64, bu da aşırı satım bölgesine yaklaştığını gösteriyor. Awesome Oscillator -0.22 ile negatif bir momentum sinyali verirken, Stokastik osilatör (K) değeri 56.55 ve (D) değeri 68.55 seviyelerinde olup fiyatın hafif bir toparlanma içinde olduğunu işaret ediyor.

Momentum (10) değeri -0.22 seviyesinde ve fiyat hareketlerinde zayıflığı işaret ederken, Ichimoku Bulutu verilerine göre 23.31 seviyesinde bir temel çizgi görülmektedir. Bu çizgi fiyatın altında kaldığı sürece satış baskısının devam etmesi olasıdır.

Fiyat mevcutta hareketli ortalamaların altında olup kısa vadede toparlanma sinyali vermemektedir. Ayrıca, temel göstergelerde EPS büyüme oranı yıllık bazda %12.31, EBİTDA büyümesi ise %270.77 olarak güçlü finansal performans sinyalleri verse de fiyat hareketleri bu performansı henüz yansıtmıyor. 21.50 bir geri tepme veya göçme de olabilir. Tamamen BİST100 ve altının da dengesini görmek ile ilgilidir. Altına rağbet artarsa borsa daha az bir momentumda düşüş gösterebilir.

Destek seviyeleri: 22.30 ve 21.90
Direnç seviyeleri: 23.30 ve 24.00

Sonuç itibariyle, faiz indirimlerinin hızı konusunda yorum yapmaktan kaçınan Yellen, Fed yetkililerinin son indirimin ardından daha fazla indirim öngördüğünü hatırlattı. belirsizliği artırabilir ve piyasalarda temkinli bir yaklaşımı teşvik edebilir. Ancak, Fed yetkililerinin daha fazla faiz indirimi öngörmesi, yatırımcıların gelecekteki parasal genişleme beklentisini güçlendirebilir. Bu, kısa vadede hisse senetleri ve diğer riskli varlıklarda yükselişe yol açarken, doların değer kaybetmesine ve tahvil faizlerinin düşmesine neden olabilir. Uzun vadede ise enflasyon baskılarının artması, ekonomik büyüme üzerinde riskler doğurabilir. Altın daha da yükselebilir.

Okan Özdemir

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!