AKSEN Teknik Analizi / A1 Capital – (26.09.2024)

AKSEN

Teknik Görünüm

Hissenin son günlerde yükselen kanalda hareket ettiğini ve bu hafta itibariyle orta vadeli düşen trendini kırdığını gözlemliyoruz.

• Bu doğrultuda 22 günlük ortalamasının üstünde hareketini sürdüren hisse son işlem gününde görülen satış baskısı eşliğinde 50 günlük üssel ortalamasının altına düşmüş durumda.

• Teknik göstergelere baktığımız zaman ise kısa vadeli yükselen kanalın ardından son işlem gününde yaşanan geri çekilme eşliğinde bozulmalar gözlemliyoruz. Orta vadeli göstergeler AL sinyalini korusa da kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç bölgesinde SAT sinyali vermiş oluşu kısa vadeli de olsa bir değer kaybı görülebileceğini düşündürüyor.

•Ancak hissenin orta vadeli düşen trendini kırması ve orta vadeli indikatörlerin pozitif görüntüsü kısa süreli değer kayıpları görülme ihtimali olsa da yükselişin süreceğini düşündürüyor. Aynı zamanda ikili dip formasyonu da bu yükseliş fikrimizi destekliyor.

• Beklentimiz paralelinde hissenin taban oluşturma çabasında olduğu 39.80 üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Bu seviyenin altına düşülmesi durumunda 36.72 ve 35.28 seviyelerinde yeni denge arayışları takip edilebilir.

• Yükselen kanalda hareketin devamında ise 39.80 ve 40.44 seviyeleri ilk ara direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

DESTEK 38.02 36.72 35.38
DİRENÇ 39.80 40.44 41.38

Kaynak: A1 Capital

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!