Borsa Yorumu / İnfo Yatırım – (26.09.2024)

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi yatay başladığı geçtiğimiz işlem gününü satıcılı tamamladı. Yaklaşık 138 puan geri çekilen endeks tekrar 10.000 seviyesinin altına sarktı. Satışların, yurt içi taraftan gelen haber akışları ve T2 bakiye düzenlemelerinin etkisi kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, BM Genel Kurulu kapsamında bulunduğu ABD’de yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. Şimşek bu kapsamda da açıklamalarda bulunuyor. ABD’de Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Şimşek, yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını söyledi. Şimşek, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin öncelikli olduğunu ifade etti. Sıkı maliye politikalarının odağında bu konuların yer alacağını ve yeni ilave vergilerin getirilmesinin planlanmadığını aktardı.

OECD, dün Geçici Ekonomik Görünüm raporunu yayımladı. Raporda 2024 için küresel büyüme beklentisi %3,1’den %3,2’ye yükseltildi, 2025 için %3,2 olarak korundu. OECD raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerde yer aldı. Buna göre, Türkiye için 2024 büyüme beklentisi 0,2 puan düşürülerek %3,2’ye, 2025 beklentisini 0,1 puan düşürerek %3,1’e çekildi.

Kaynak: İnfo Yatırım Hisse & VİOP Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!