Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (26.09.2024)

Usd/TL

FED’in yılın devamında faiz indirim temposunun nasıl olacağına dair beklentiler piyasaları domine ediyor. Arka planda ise yine makro veriler yer alıyor. Tüketici güveninde son 3 yılın en belirgin düşüşün olması FED yine 50 baz puan indirim yapabileceği şeklinde yorumlanıyor. Makro verilere bağlı ilerleyen fiyatlama davranışı için bugün ve yarın kritik. Bugün ABD 2Ç büyüme, yarın kişisel tüketim harcamaları endeksi açıklanacak. Özellikle yarın açıklanacak enflasyon verisi eğer düşük gelirse piyasa biraz daha rahatlayabilir. Dolar Endeksi kritik 101 seviyesinin altında. 101 seviyesi altında Dolar talebinin azalmasını bekliyoruz.

İç tarafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son adımı ile parasal sıkılaşmanın kıvam kaybetmesinin önüne geçti. Ajandada gelecek hafta açıklanacak enflasyon verisi, Kasım ayı başında açıklanacak S&P kredi notu kararı öne çıkıyor. Kurda ılımlı yukarı eğilimi koruyor. Bu sabah 34,15 civarında işlem görüyor. Aşağıda 33,50 ve 33,00; yukarıda 34,50 ve 35,00 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!