Dolar Yorumları / Anadolu Yatırım – (26.09.2024)

USD/TL Spot

USD/TL dünkü işlemlerde 34,0912- 34,1834 bant aralığında hareket etti. Kurda kısa vadeli yönde izlediğimiz 5 günlük AO 34,14; 22 günlük AO ise 34,06’da bulunmaktadır. Olası geri çekilmelerde 34,00 önemli bir eşik olmakla birlikte bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi halinde satış baskısı hız kazanabilir. Bu haftanın tepe seviyesi olan 34,18 üzeri fiyatlamalarda ise 34,20 ve 34,25 dirençleri gündeme gelebilir. Bugün yurt içinde TCMB PPK toplantı özeti öne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta TCMB’nin faizleri %50 oranında beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı. Ağustos ayındaki karar metninde yer alan “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır” ifadesi son metinde “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır” şeklinde değişti.

Bugün TCMB’nin piyasalarda “daha az” şahin olarak değerlendirilen duruşuna ilişkin detaylar toplantı metninde takip edilecek. ABD’de ise final büyüme verileri öne çıkıyor. ABD’de 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin final büyüme verisinde, çeyreklik %3,00 ile öncü verilere parelel büyümesi bekleniyor. Bugün ayrıca Fed Başkanı Powell’ın ve Fed üyelerinin konuşmalarında, gelecek dönem faiz indirimine ilişkin ipuçları yakından takip edilecek. Önemli veri gündemi öncesinde hafif alıcılı yönde seyreden dolar endeksinde (DXY) yukarı yönde 101,15 ve 101,30 dirençleri izlenebilir. DXY’da aşağı yönde önceki hafta takip edilen 100,25 ve 100,40 destekleri takip edilebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!