EUR/USD Paritesi Yorumları / Ziraat FX – (25.09.2024)

EUR/USD

ABD’de dün açıklanan eylül ayına ilişkin Conference Board tüketici güveni endeksi verisi artış beklentilerinin tersine son üç yılın en sert düşüşünü kaydetti. Verinin etkisiyle Fed’den kasım ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz indirim beklentileri arttı. ABD 10 yıllık tahvil getirisi %3,74 ile yatay seyrediyor. Son toplantıda diğer üyelerden farklı olarak 25 baz puanlık indirim için oy kullanan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyon risklerinin devam ettiğini ve işgücü piyasasının önemli bir zayıflama göstermediğini belirterek Fed’in faiz oranlarını sınırlı bir hızda düşürmesi gerektiğini açıkladı. ECB tarafında ise Muller, ekim ayında faiz indirimi için net pozisyon belirtmek için daha fazla veriye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bugün veri takvimine bakıldığında ABD’de ağustos ayı yeni konut satışları verisi öne çıkıyor. Dolar’daki zayıf görünümle birlikte paritede 1,1240 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,1150 ardından 1,1115 seviyeleri sıralı destek konumunda.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!