EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (25.09.2024)

Eur/Usd

FED toplantısı ve kararı geride kaldı. Gevşeme adımlarına hızlı bir şekilde başlayan ABD merkez bankası yumuşak iniş senaryosunda başarılı olmak istiyor. Enflasyonun kontrol altında olduğu ve büyüme dinamiklerinin ılımlı bir tempoda devam edeceğine inanıyor. Bu hafta FED üyelerinin açıklamaları da gevşeme adımlarını destekler nitelikte gelmeye devam ediyor. Dün açıklanan Almanya’da IFO iş iklimi endeksi düşüşünü sürdürerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde resesyon endişelerini artırdı. Gelen beklenti altında veriler ECB’nin sonraki toplantıda faiz indirimlerine devam etmesine neden olabilir. FED’in faiz indirim için ECB’den daha büyük bir alana sahip olması ise orta vade de dolar talebinin baskı görmesine neden olabilir.

Dolar Endeksi 101 seviyesinin altı fiyatlamalarda. DXY 101 seviyesi altında güçsüz seyrin devamı teknik resimde mümkün görüyoruz. 101 seviyesi altında fiyatlamalarda kalıcılık halinde, teknik hedef 96 seviyesi olarak karşımıza çıkabilir. 101 seviyesinin üstüne çıkılması dolar talebinin artmasına neden olabilir. Bu sabah 1,12 seviyesindeki paritede 1,117 ve 1,111 seviyeleri gün içi destek; 1,125 ve 1,129 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!