Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (25.09.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Küresel risk iştahı hız kesiyor, ancak özellikle Asya’da Çin etkisi devam etmekte. Çin’de bu sabah da bankalara sağlanan 1 yıl vadeli kredi maliyetleri %2,3’dan %2,0’ye düşürüldü. Çin ekonomisinin desteklenmesi dışında, bu gelişmelerin “carry trade” cephesinde de destekleyici olabileceğini belirtelim. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz’ın “borsa ve kripto piyasalarına gelebilecek vergilerin gündemden düştüğü” yönündeki açıklamasının da Borsa İstanbul açısından önemli bir belirsizliği ortadan kaldırdığını düşünüyoruz. Yaz aylarından bu yana baskısı hissedilen bu konudaki rahatlamanın etkisi bir süre daha hissedilecektir.

BIST 100 endeksi, üç hafta sonra ilk kez dün 10 bin üzerinde kapanırken aynı zamanda 50 ve 100 günlük üssel hareketli ortalamaların da aşıldığını gördük. Endekste kalıcı rahatlama için 10.200 – 10.500 direnç bölgesinin (dolar bazında 300$ ve üzerinin) hacimli ve para girişi ile aşılması gerektiği görüşümüzü koruyoruz. 2Ç24 finansalları gibi 3Ç24 finansalları için de beklentiler zayıf, ancak bu beklentilerin bir bölümü fiyatların içinde.

Fed ve ECB’nin faiz indirdiği bu dönemde, TCMB’nin de Kasım’dan itibaren indirim sürecine yaklaşması ve büyümeye dair iyileşme algısının güç bulması halinde Borsa İstanbul’da yeni zirveler radara girebilir. Günün ajandası sakin. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri ise güne 274 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11,627 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11,750 ve ardından 11,850 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 11,520 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11,400 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!