Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (24.09.2024)

Ons altın rekor kırmaya devam ediyor!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim döngüsüne başlamasının ardından yukarı yönlü hareketinde ivme kazanan ons altında haftanın ikinci işlem gününde yeni bir rekor daha geldi. 2640 dolar seviyesini görerek rekor tazeleyen ons altın zirve yakınlarından işlem görüyor. Orta Doğu’daki gerginlik artarak devam ediyor. İsrail güçlerinin sabah saatlerinden bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 492’ye ulaşırken, yaralı sayısı ise bin 645’e yükseldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, yaptığı açıklamada, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasının ardından ABD’nin Orta Doğu’ya daha fazla asker konuşlandıracağını söyledi. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanması jeopolitik risklerin yüksek olduğu dönemlerde güvenli liman olarak adlandırılan ons altına olan talebin bir süre daha devam etmesine neden olabilir. Bugün küresel piyasalarda veri bakımından yoğun bir gün olmayacak. ABD tarafında öncelikli olarak TSİ 16:00’da FOMC üyesi Bowman’ın konuşmasını ve TSİ 17:00’da açıklanacak olan ABD Tüketici Güveni verisini takip ediyor olacağız.

Teknik Analiz: Ons altın haftanın ikinci işlem gününde 2640 dolar seviyesini görerek rekor tazeledi. Zirve yakınlarından işlem görmeye devam eden ons altında 2600 dolar seviyesinin üzerindeki kalıcılığın devam etmesi halinde 2653 dolar seviyesine kadar yükseliş sürebilir. Olası geri çekilmelerde ise 2600 dolar seviyesi altında günlük kapanışlar gelmesi halinde 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2542 dolar seviyesi ana destek olarak takip edilebilir.

Destekler: 2623 / 2600 / 2561
Dirençler: 2653 / 2677 / 2700

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!