Haftalık Bültenler – (23-27 Eylül 2024)

Vakıf Yatırım Haftalık Strateji Bülteni

 Geçen hafta küresel piyasalarda, Dow Jones endeksi haftalık bazda %1,62 ve Avrupa’da gösterge endeks %1,36 değer kazandı. Hafta içinde faiz kararı toplantıları ön plana çıktı. Fed dört yılın ardından politika faizini 50 bp indirerek %5’e çekti. Başkan Powell yaptığı açıklamada, risk dengesine ve gelişen görünüme bağlı olarak faiz oranlarında ek ayarlamalar yapılabileceğini ayrıca belirtti. İngiltere ve Japonya Merkez Bankaları ise politika faizinde değişime gitmeyerek, sabit bıraktı. Hafta içinde takip edilen diğer önemli veriler şu şekildeydi; ABD’de izlenen sanayi üretimi aylık %0,8 ve perekende satışlar %0,1 artış kaydederken, inşaat izinleri 1,475 bin seviyesinde gerçekleşti. Avro Bölgesi’nde ise dış ticaret verileri beklentilerin üzerinde 21,2 mlr € seviyesinde gerçekleşirken, enflasyon aylık bazda %0,1 yıllık bazda ise %2,2 olarak açıklandı.

 Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı %2,22 değer kazancıyla 9.900 puandan tamamladı. Bankacılık endeksinde %4,75 ve sanayi endeksinde ise %0,96 artış görüldü. Geçen hafta yurt içinde TCMB tarafından gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi olan bir hafta vadeli repo faiz oranının, piyasa beklentilerine paralel olarak %50 seviyesinde sabit tutulmasına karar verildi. Hazine ve Maliyet Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre merkezi yönetim bütçesi ağustos ayında 129,6 mlr TL açık verdi. Konut satışları geçtiğimiz ayda yıllık bazda %9,9 artarak 134.155 adet olarak gerçekleşirken, tüketici güven endeksi eylül ayında bir önceki aya göre %2,4 artarak 78,2 oldu.

Raporun tamamı için tıklayın.

Diğer Haftalık Bültenler

Anadolu Yatırım
Bizim Menkul
Gedik Yatırım
Halk Yatırım
Piramit Menkul
Yatırım Finansman

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!