Haftalık Hisse Önerileri / İnfo Yatırım – (23-27 Eylül 2024)

Ne Oldu?

TCMB, makrofinansal istikrar ve parasal aktarım mekanizmasının desteklenmesi amacıyla adımlar attı. Buna göre, kısa vadeli TL mevduatta %12 olan oran %15’e, uzun vadeli TL mevduatta %8 olan oran da %10’a çıkarılırken, Yabancı Para mevduat için TL tesis oranı %8’den %5’e indirildi. TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıklara faiz uygulamasında TL’ye geçiş oranı koşulu kaldırıldı. TL’ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan azami komisyon oranı %5’ten %8’e yükseltildi.

BDDK, bankaların sermaye yeterliliği hesaplamasında bireysel kredilere ve konut kredilerine uygulanan ilave risk ağırlıklarını kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’ye gitti.

Erdoğan: ABD ile ticaret hacmimizi 100 milyar dolara çıkarabileceğimiz kanaatindeyiz.

Erdoğan: Biden ile henüz planladığımız bir ikili görüşmemiz yok.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye’ye ilgi artarak devam ediyor, esas hedefimiz olan uluslararası doğrudan yatırımları artırmak için çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz.

Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail yanlısı yayın organlarındaki dezenformasyona karşı uyardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: İstanbul Havalimanı günlük 1.488 uçuş ile Amsterdam, Paris ve Londra’yı geride bırakarak Avrupa’nın zirvesindeki yerini korudu.

UBS ve Deutsche Bank, TCMB’nin son faiz kararı ve metinde yaşanan değişiklikle ilgili olarak TCMB’nin şahin tonunu yumuşattığını belirtti.

Fed Üyesi Bowman, politika faizinin 50 baz puan düşürülmesi kararına karşı çıkmasına ilişkin, bu kararın Fed’in fiyat istikrarı hedefinde erken bir zafer ilanı olarak yorumlanabileceği riskini gördüğünü ifade etti.

ECB Başkanı Lagarde, kararlı politika eylemlerinin enflasyon beklentilerini başarıyla sabit tuttuğunu ve enflasyonun gelecek yılın ikinci yarısında %2’ye dönmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Ne Olacak?

Japonya’da piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.

Yurt dışı piyasalarda öncü PMI verileri açıklanacak.

Fitch, 24 Eylül’de “Türkiye: Politikanın Yeniden Dengelenmesi Sürecinde İlerleme ve Zorluklar (Kamu ve Finans Kurumları Güncellemesi)” başlıkla bir webinar düzenleyecek. Webinar Türkiye saati ile 16.00’da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Eylül’de 20 – 25 ABD’li şirketin CEO’ları ile bir araya gelmesi bekleniyor.

TAİK tarafından 24 Eylül’de Mehmet Şimşek’in de katılımıyla Goldman Sachs’ta yatırımcıların ağırlanacağı açıklandı.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Haftalık Teknik Analiz Önerileri

Kaynak: İnfo Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!