Haftalık Hisse Önerileri / İntegral Yatırım – (23-27 Eylül 2024)

Haftalık Değerlendirme ve Strateji

Borsa endeksi geçen haftayı %2,2 artıda tamamladı. Bankacılık endeksinin geçen haftayı %4,7 ile güçlü bir şekilde kapatmasının etkisi hissedildi. Başka bir deyişle bankacılık endeksi BİST 100 endeksinin taşıyıcı kolonu olurken, geçen hafta BİST 30 endeksi %2,8 ve BİST Tüm endeksi haftayı %1,6 getiri ile tamamladı. Geçen hafta Fed’in 50 baz puanlık faiz indiriminden sonra oluşan olumlu havayı TCMB’nin sıkı duruşa ilişkin söylem değişikliği destekledi. Piyasa Merkez bankasının faiz indirimine bu yıl gideceğine kesin gözüyle bakmaya başlarken, Kasım ayına beklentiler yoğunlaşmış durumda. Bu noktada, gelecek haftanın başında açıklanacak enflasyon verisindeki aylık rakam oldukça önemli olacak. %2’nin altında, %1,5’a yaklaşan bir rakamın gelmesi halinde piyasada faiz indirim inancı daha da artabilir ve bu da Borsa endeksine alım getirebilir.

Şimdilik Borsa endeksini güçlendirebilecek önemli bir hikaye bulunmuyor. Bu hafta veri yoğun bir hafta değil ancak küresel piyasalarda Fed üyelerinin çok yoğun açıklamaları bulunuyor. Fed’in faiz indirimlerine başlaması GOP’lar için oldukça olumlu. Sermaye akımlarının gelişmiş ülkelere doğru akması, hikayemizin olmasından dolayı da bize pozitif yansıyacaktır. 2. Çeyrek bilanço döneminin gelecek hafta sonlanması ve beklentilerden daha olumlu aylık enflasyon rakamının gelmesi halinde Bist 100 endeksinin bulunduğu yerlerden güçlü tepkiler yapması beklenebilir. Kısa vadede 10200 seviyesinin üzerinde kapanışlar için önemli bir gerekçe bulunmuyor.

Piyasada paranın park ettiği para piyasası fonlarından yavaş yavaş çıkışların olması hisse fonlarına girişleri destekleyebilir ve bunun bir sonucu olarak borsaya girişler artabilir. Giriş olması halinde bunun ilk olarak bankalar ve holdinglerde hissedilmeye başlanacağı görüşündeyiz. Faiz indirimlerinin daha güçlü kanıksanması halinde ise faizi indirim döngüsünden olumlu etkilenecek hisselere girişler artabilir.

Pazartesi günü küresel piyasalarda imalat ve hizmetler sektörüne ilişkin PMI verileri açıklanacak. Bu veri Eylül ayın ilk okuma verisi olması açısından nemli. Özellikle dünyada imalat sektörüne yönelik yaşanan yavaşlamanın devam edip etmediğini anlamamız açısından önemli olacaktır. Salı günü içeride reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım verisi açıklanacak ancak fiyatlamalara bir değişim oluşturmasını beklemiyoruz. Salı günü Türkiye odaklı Fitch’in düzenlediği webinar takip edilecek. Çarşamba ham petrol stokları, Perşembe ise ABD ekonomisinin 2. Çeyrek nihai büyüme verisi, kişisel tüketim ile Fed üyelerinin açıklamaları takip edilecek. Cuma günü ise kişisel gelir ve harcama verileri ön planda olacak.

Borsa endeksi teknik olarak 10.200 seviyesi üzerine yerleşmedikçe yükseliş için hazır olmayacak. Teknik göstergelerde zaman zaman yükseliş eğilimine yönelecek hareketler izliyoruz ancak yeterli olmuyor. Yukarıda birçok eşik seviye olmasına karşın, endeksin yükseliş eğilimini başlatması açısından 10.200 seviyesi oldukça kritik. Bu hafta 10.200 seviyesi üzerinde kapanış oluşması halinde hisse pozisyonları artırılabilir.

Takibimizdeki hisseler tamamen teknik analize göre belirlenmektedir. İşlem hacmi ve likiditesi yüksek 100 Endeks hisselerinden olmasına öncelik verilmektedir. Pozisyona giriş fiyatları Cuma günü kapanış seansında oluşan fiyatlardan yapılmaktadır. Hedefine ulaşmayan pozisyonlar stop loss seviyesinin altına inmediyse, bir sonraki Cuma günü kapanış fiyatından kapatılmaktadır. Belirlenen stop loss seviyeleri referans stop noktasıdır. Bu stop loss seviyesinin altında bir kapanış olması halinde referans değer gün sonu kapanış olarak alınacaktır.

Kaynak: İntegral Yatırım Haftalık Borsa Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!