Dolar Yorumları / Ziraat FX – (23.09.2024)

USD/TRY

Büyük merkez bankalarının faiz indirimi döngüsüne başlamaları global piyasalarda risk iştahının artmasına sebep olurken, pozitif görünüm bu sabah Asya’dan gelen haber akışıyla devam ediyor. Fed’in faiz indirimi sonrasında Dolar’a olan talep azalırken, Dolar Endeksi (DXY) 101 seviyesinin altında konsolide oluyor. ABD 10 yıllık tahvil getirileri de %3,75 seviyelerinde hareket ediyor. Yurtiçinde ise TCMB geçtiğimiz hafta faizleri sabit tuttu. Piyasalar faiz indirimlerinin en erken Kasım ayı itibarıyla başlamasını bekliyor. Hafta sonu TCMB, sistemdeki fazla likiditeyi azaltmaya yönelik çabaların bir parçası olarak, bankaların kısa ve uzun vadeli lira mevduatları için ayırmaları gereken zorunlu karşılıkları artırdı.

Geçtiğimiz hafta 254 seviyesine kadar gerileyen beş yıllık risk primimiz ise bu sabah 274 seviyelerinde. Haftanın veri takviminde, yurtiçinde perşembe para politikası toplantı özeti; yurtdışında ise ABD tarafında bugün PMI verileri, perşembe büyüme ve Başkan Powell’in konuşması ile cuma günü PCE verisi piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Kur tarafında ise geçtiğimiz haftayı hafif yükselişle kapatan kurda 34,10 seviyesinin üzerindeki hareket gün boyunca devam edebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!