Haftalık Hisse Önerileri / ALB Yatırım – (23-27 Eylül 2024)

Tüketici Güven Endeksinde İki Ay Üst Üste Artış!

Borsa İstanbul Cuma günü 0,11 oranında yükseliş ile 9986 seviyesinden açılış gösterdi. Gün içerisinde endeks, en yüksek 10008 seviyesini gördükten sonra psikolojik seviye olan 10000 seviyesi altına gerileyerek günü 0,76 oranında düşüş ile 9900 seviyesinden tamamladı. Yeni günde endekste pozitif ivmelenme görülmesi durumunda 10000, 10200 ve 10400 seviyesine doğru yükseliş gözlenebilir. Aksi takdirde endekste negatif ivmelenme gerçekleşmesi durumunda ise 9800, 9650 ve 9425 seviyelerine doğru geri çekilme gözlenebilir.

Günün en çok değer kazanan sektörleri Gayrimenkul Yatırım Ort., Metal Ana ve Sigorta olurken; en çok değer kaybeden sektörleri ise Ticaret, Spor ve Hizmet oldu. Borsa İstanbul genelinde Cuma günü ilk 5 kurum bazında 519 milyon TL para çıkışı gerçekleşirken; bu çıkışta en yüksek pay BIMAS,YKBNK ve AKBNK hisselerinde yaşandı. Borsa İstanbul genelinde yaşanan para çıkışına rağmen para girişi ile pozitif yönde destekleyen hisseler GARAN, KRDMD ve EREGL oldu.

TÜİK/Tüketici Güven Endeksi verilerine göre, 2024 Eylül ayında yüzde 2,4 artarak 78,2 olarak gerçekleşti.

Almanya’da bir yatırım buluşmasında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Türkiye’ye ilgi artarak devam ediyor, esas hedefimiz olan uluslararası doğrudan yatırımları artırmak için çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul’da sınırlı pozitif bir açılış bekliyoruz.

Haftalık Model Portföy

Kaynak: ALB Yatırım Haftalık Model Portföy

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!