Borsa Yorumu / Oyak Yatırım – (23.09.2024)

Hafif alıcılı bir açılış bekliyoruz…

Tüketici Güven Endeksi bir önceki aya göre %2,4 artarak 78,2 değerine yükselirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,4 artış gösterdi. TCMB’den yapılan duyuruya göre, Türk lirası mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranları ile yabancı para mevduat için TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık oranı değiştirildi. Çin Merkez Bankası 14 günlük ters repo faizini %1,95’ten %1,85’e düşürdü. Bugün Türkiye’de önemli bir veri akışı bulunmuyor. Yurt dışında öncü PMI verileri takip edilecek. Bu sabah Asya piyasaları ve ABD vadelileri alıcılı seyrediyor. Borsa İstanbul’un hafif alıcılı başlamasını öngörüyoruz.

Endeks, Cuma günü gerçekleşen işlemlerde 75,36 puan düşüşle 9.900 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endeks’in 9.780 destek seviyesi üzerinde yükseliş eğiliminin korunması beklenebilir. Gün içi ilk direnç noktası 10.000 puan seviyesidir. Sonraki direnç noktası ise 10.120 puan seviyesidir. Gün içi ilk destek noktası 9.880 puan seviyesidir. Sonraki destek noktası 9.780 puan seviyesidir.

Teknik Bazlı Hisse Öneri Listemiz

Kaynak: Oyak Yatırım Teknik Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!