Altın Yorumları / Acar Menkul – (23.09.2024)

XAUUSD

Ons Altın , bu sabah saatlerinde $ 2630,99 seviyelerinde seyrediyor. Ons altın rekor seviyeyi $ 2631,39 seviyesine taşırken, yukarıda takip edeceğimiz seviyeler $ 2650 – 2675 bölgesi oluyor. Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler ons altının rekor tazelemesine olanak tanıdı. İsrail ve Lübnan arasında artan gerilim, güvenli liman talebini destekledi diyebiliriz. Aşağıda $ 2616 – 2546 bölgesi takipte kalınabilir. Eylül ayı itibariyle değerli madende % 5,06 oranında yükseliş gözlemlediğimizi , sene başından bu yana değerlendirdiğimizde ise bu oranın % 27,50’ye kadar çıktığını görüyoruz.

Ons altın kısa vadede takip ettiğimiz göstergelerin desteklediği bölgenin üzerinde fiyatlanıyor. Bu haftanın veri takviminde ABD’de büyüme, kişisel gelir ve harcamalar, Euro Bölgesi’nde ekonomik güven endeksi, Japonya’da Tokyo TÜFE, Çin’de sanayi karları ve dünya genelinde açıklanacak PMI verileri takip edilecek.

Kaynak: Acar Menkul Günlük Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!