Dolar Yorumları / Anadolu Yatırım – (23.09.2024)

USD/TL Spot

USD/TL geçtiğimiz haftaki işlemlerde 33,8885- 34,1487 bant aralığında hareket ederek haftayı %0,51 primle tamamladı. Kısa vadeli ortalamalarının üzerinde yönün pozitif seyrettiği kurda, 5 günlük AO 34,07, 22 günlük AO 34,02’de bulunmaktadır. Cuma günkü işlemlerde 34,14’ün test edildiği kurda, bu seviye üzerinde 34,20 ve 34,25 dirençleri izlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 34,00 ve 33,95 destekleri izlenebilir. Geçtiğimiz hafta yurt içinde odak TCMB faiz kararında bulunuyordu. Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %50’de sabit tuttu. Kurul, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelerken, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunun dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini vurguladı.

Ağustos ayındaki karar metninde yer alan “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır” ifadesi son metinde “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır” şeklinde değişti. Bu hafta ise karara ilişkin PPK toplantı özetinde, gelecek dönem para politikasına yönelik mesajlar takip edilecek. Geçtiğimiz hafta ABD’de odak Fed’in faiz kararındaydı. Fed 4 yılın ardından 50 baz puanlık faiz indirimine giderek, yılın geri kalanında 50 baz puanlık daha indirime işaret etti. Kararın ardından zayıf seyrin takip edildiği dolar endeksinde (DXY) haftalık değer kaybı %0,39 oldu. DXY yukarı yönde 101,15 ve 101,30 dirençleri izlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise satışlar 100,0 eşiğinin aşağısında hız kazanabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!