Dolar Yorumları / Ziraat FX – (20.09.2024)

USD/TRY

Fed’in 50 baz puan indiriminin ardından dün küresel riski iştahı pozitifti. Haftalık işsizlik maaşı başvurularının da mayıs ayından beri en düşük seviyede gerçekleşmesi resesyon kaygılarını bir miktar azalttı. Fiyatlamalar tarafında da Dolar’daki baskı devam ederken, çoğu Gelişmekte Olan Para (GOÜ) birimi artıda günü kapattı. Şu aşamada Fed’in faiz indirim döngüsünde olması GOÜ ülkelerine sermaye akımlarını destekleyebilecekken, bu sabah pozitif seyrini sürdüren söz konusu para birimlerinde bu eğilimin önümüzdeki dönemde sürebileceğini düşünüyoruz.

Yurtiçinde ise dün TCMB toplantısı takip edildi. Merkez Bankası, beklendiği gibi politika faiz oranını %50 oranında sabit tuttu. Enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun yinelenmesi Metne şahin bir ton katmaya devam ederken, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda “para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı” ifadesinin “para politikası araçlarının etkili şekilde kullanılacağı” şeklinde değiştirilmesi önemliydi. Bunun birlikte hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşeceği ifadesi dikkat çekti. Karar sonrasında kurda kayda değer bir değişim olmazken, kapanış 34,03 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah dünkü kapanışın hafif üzerinde hareket eden kurda, bu eğilimin günün geri kalanında devam edebileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!