Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (20.09.2024)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi, dün Merkez bankasının faiz kararıyla birlikte yukarı yönlü hareketliliğini kuvvetlendirdi. Alımların güç kazandığı bir günü geride bıraktık. Merkez bankası, piyasa beklentilerine paralel olarak faizi sabit tuttu. Burada önemli olan nokta karar metnindeki ifadeler. Açıklamalara bakılacak olursa enflasyonda net bir düşüş eğilimi görmeden faiz indiriminin konuşulamayacağı yönünde ifadeler var. Ancak önümüzdeki ay gelecek olan enflasyon ve büyüme verilerinde beklentilerden sapmalar olmaması durumunda kasım ayı itibarıyla faiz indirim sürecinin başlaması bekleniyor. Küresel taraftan bakacak olursak faiz indirimlerinin fiyatlamalara olumlu yansıdığını görebiliriz. Ancak Fed’in 50 baz puanlık faiz indiriminin önceden fiyatlanması, ekstra bir hareketliliğe olanak sağlamadı. Bu noktada gelişmekte olan piyasalara olası para akışı ihtimalinin güçlendiğini söyleyebiliriz. Özellikle borsa endeksinde son 2 gün Fed’den gelen faiz indiriminin ve merkez bankası tarafından faiz kararıyla birlikte açıklanan karar metnindeki ifadelerin olumlu yansımalarını gördük. Teknik olarak bu alımların kalıcı olabilmesi için 10200 seviyesi üstünde kapanışlara ihtiyacımız var. Bu seviye üstünde kapanışlar gelmesi durumunda kalıcı bir pozitif seyir görmemiz mümkün. Öte yandan bu seviyeyi kıramadığı sürece 9400 seviyesi risk unsuru olmaya devam ediyor. Öte yandan endekste etkili olmaya devam eden bir diğer unsur bankacılık endeksi. Son 2 gündür yaşanan pozitif hareketlilik endeksi olumlu etkilemeye devam ediyor. Bankacılık endeksinde 14000 seviye üstünde kalmakta başarılı olmaya devam edilmesi durumunda alımların kalıcı olmasını bekleriz. Bankacılık endeksi öncülüğünde borsa endeksinin hareketliliğe devam edeceğini düşüyoruz. Genel olarak önümüzdeki süreçte yurt içinden gelecek veri akışlarının piyasaya yön verme olasılığının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksi, alımların hızlanmasıyla 10000 seviyesinin hemen altında bir kapanış gerçekleştirdi. Gelen alımların kalıcı olabilmesi için 10200 seviyesi üstünde kapanışlara ihtiyaç var. Bunun sağlanması durumunda yukarı yönlü hareketliliğin güç kazanmasını bekleriz. Öte yandan gelebilecek olası satış baskısı durumunda 9800 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin kırılmasıyla 9400 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

Destekler: 9800 / 9500 / 9400
Dirençler: 10000 / 10200 / 10300

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

ENKAI, EREGL, ISCTR : 22 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
AKBNK, THYAO: 50 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
PGSUS, TKFEN : Güçlü teknik görünümün devamı beklentisi
OTKAR, OYAKC: Hareketli ortalamalara doğru tepki beklentisi

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

BİST 30 spot endeksi dün %2,29 yükselerek günü 11057 puan seviyesinden kapattı. Spot endekste haftanın son işlem gününde alıcılı seyrin devam etmesi halinde 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 11157 seviyesi test edilebilir. 50 günlük hareketli ortalama direncinin kırılması ve bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gelmesi halinde spot endekste 11500 seviyesine kadar süren bir yükseliş hareketi yaşanabilir. Bu nedenle spot endekste 10500 desteği altında günlük kapanışlar gelmediği sürece vadeli tarafta uzun pozisyonların sürdürülmesi kazanç yaratabilir. Spot endekste 10500 desteği altında günlük kapanışlar gelmesi halinde ise vadeli tarafta uzun pozisyonların sonlandırılarak kısa pozisyonların açılması faydalı olabilir.

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!