Altın Yorumları / Yapı Kredi – (20.09.2024)

Altın

Yılın ikinci yarısında büyük merkez bankaları gevşeme adımlarına devam ediyor. Son olarak FED de bu döngüye katıldı. 50 baz puan faiz indirimi kararı alarak ‘yumuşak iniş’ senaryosuna bağlı kaldığını gösterdi.
FED kararı kısmen sürpriz oldu. Sözlü yönlendirme ekonomide yumuşak inişin mümkün kılınmaya çalışıldığı izlenimi verdi. FED’in yıl sonuna kadar faiz indirim tahminini artırdı. Projeksiyonlar reel getirilerin önümüzdeki dönemde düşeceğini gösteriyor. Makro veriler izin verdiği sürece gevşeme adımlarının atılması, altın fiyatlarını pozitif yönde etkileyebilir. Diğer taraftan jeopolitik risklerinde masada kalması ,güvenli liman talebinde bulunan yatırımcılar, altın yatırımı tercihinde bulunuyor. Altın 2.500 Usd seviyesi üzerinde kalıcılık sağladı.

Teknik olarak ilk etapta 2.440 Usd seviyesi üstünde 2.600 Usd seviyesine kadar yükseliş devam edebilir. Bu sabah 2.593 Usd seviyesindeki ons altında 2.575 ve 2.555 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.600 ve 2.650 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!