Dolar Yorumları / Ziraat FX – (19.09.2024)

USD/TRY

Dün Fed faiz indirimlerine 50 baz puanla başladı. Çok sürpriz olmayan karar sonrasında borsalarda ilk etapta yükseliş gözlendi, Nasdaq’da %1’in üzerinde primler yaşandı. Ancak, ileriki indirimler konusunda aceleci olunmayacağı mesajı veren ve açıklanacak verilere, risk dengelerine gönderme yapan Powell sonrasında borsalar eksi bölgede günü tamamladı. Nasdaq günü %0,3 oranında düşüşle kapattı. Bu arada Fed yetkililerinin faiz patikasına ilişkin öngörüleri de belli olurken, 2024’ün kalan iki toplantısında toplamda 50 baz puan indirim öngörüldü. Bu yıl için büyüme beklentisi ise hafif aşağı yönlü revize edilerek %2 olarak tahmin edilirken, işsizlik oranı %4’ten %4,4’e, PCE’de %2,6’dan %2,3’e revizyon yapıldı. Öte yandan, dünkü kapanışlara karşın bu sabah ABD vadelilerinde ralli havası var. Nasdaq vadelisindeki yükseliş %1,5’e yaklaşıyor. Fed’in faiz indirimine yüksek bir oranda başlamasının önümüzdeki dönemde TCMB’nin de elini rahatlatması beklenebilir.

Bugün TSİ 14’teki açıklanacak kararda TCMB’nin faizi değiştirmemesi ve sıkı duruşun sürebileceğine yönelik söylemini devam ettirmesi bekleniyor. Veri takviminde bugün ayrıca TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. BDDK da haftalık bankacılık sektörü verilerini paylaşacak. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi ile ağustos ayı ikinci el konut satışları izlenecek. Kur tarafında ise 34 civarındaki yatay görünüm devam edebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!