Koç Holding Hisse Yorumu / Deniz Yatırım – (17.09.2024)

Değerlendirme Notu

Öneri: AL
Mevcut Fiyat (TL) 172.00
Hedef Fiyat (TL) 320.00
Getiri Potansiyeli (%) 86.0%

Koç Holding’in son dönemdeki görece zayıf performansına karşılık güçlü dinamiklerinin göz ardı edildiğini ve yeterince cezalandırılmış olabileceğini düşünüyoruz. Yılbaşından bu yana BIST 100 endeksinin %2 altında performans gösteren KCHOL hisseleri, son 1 ve 3 ayda sırasıyla %3 ve %14 endeksten daha zayıf performans sergiledi. Ayrıca, son 12 aylık verilere göre 0,9x PD/DD çarpanı ile işlem gören Koç Holding’in söz konusu çarpanı Mart 2024’ten bu yana en düşük seviyesine gerilemiş olup son 1 ve 3 yıllık ortalamalarına kıyasla sırasıyla %39 ve %34 iskontolu işlem görmektedir.

■ Koç Holding, Türkiye’nin lider holding şirketi ve en büyük sanayi ve hizmetler topluluğu olarak ön plana çıkarken, Holding’in kombine gelirleri GSYH’nin yaklaşık %8’i, ihracatı Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık %7’si, Ar-Ge harcamaları da özel sektör Ar-Ge harcamalarının yaklaşık %7’sine denk gelmektedir. Ayrıca, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi kuruluşu ve ihracatçısından 3’ü bünyesinde bulunmaktadır (Tüpraş, Ford Otosan ve Arçelik). Koç Holding, aynı zamanda Fortune Global 500 listesindeki tek Türk şirketi olarak öne çıkmaktadır.

■ Koç Holding, 155’ten fazla ülkeye ihracat, yaklaşık 43 farklı para birimi ile faaliyet göstermesi ve 125’ten fazla yurt dışındaki üretim tesisi ve satış/pazarlama şirketleri ile küresel bir oyuncu olarak dikkat çekerken, faaliyet gösterdiği sektörlerde öncü markalarla güçlü iç piyasa pozisyonuna da sahiptir.

■ Holding’in, güçlü finansal yapısının da altını çizmek isteriz. Koç Holding, Haziran 2024 sonu itibariyle 712 milyon USD solo net nakit ve 693 milyon USD solo net yabancı pozisyonu ile uzun tarafta bulunurken, kombine net finansal borç/ FAVÖK oranı 0,7x ile oldukça düşük bir seviyede yer almaktadır.

■ Koç Holding’in net aktif değerini yaklaşık 626 milyar TL olarak hesaplıyoruz. Son kapanışa göre net aktif değer iskontosu %30 seviyesinde bulunurken, uzun vadeli ortalaması %12 civarındadır.

■ 2Y24 beklentilerimiz. Tüpraş tarafında ürün karlılıklarındaki düşüş, otomotiv segmenti tarafında hem azalan alım gücü hem de Çinli üreticilerin pazarda yarattığı baskı gibi bazı olumsuz gelişmeler karşısında finans segmenti tarafında kredi/mevduat makasının belirgin bir şekilde iyileşme eğiliminde olması ve yılın ikinci yarısında marj görünümünün daha iyi olma ihtimali ve enflasyondaki düşüş eğilimi ile parasal kaybın finansallar üzerindeki baskısının hafiflemesi gibi olumlu unsurlar karşımıza çıkıyor.

■ 2Ç24 finansalları. Koç Holding 2Ç24 döneminde faaliyet karındaki daralma ve çoğunlukla finans segmenti kaynaklı oluşan parasal kayıp nedeniyle yıllık bazda %99 azalışla 164 milyon TL ana ortaklık net karı açıklamıştı.

■ Genel değerlendirme: Koç Holding’i çeşitlendirilmiş portföyü ve güçlü bilanço yapısı nedeniyle temel olarak beğeniyoruz. Ayrıca, net aktif değerine (NAD) göre iskontosu da uzun vadeli ortalamasının üzerinde seyretmektedir. Koç Holding için 12-aylık hedef fiyatımız 320,00 TL seviyesinde bulunurken, önerimiz de AL yönünde.

Kaynak: Deniz Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!