Dolar Yorumları / Ziraat FX – (18.09.2024)

USD/TRY

Dün ABD’de Fed kararı öncesinde perakende satışlar ve sanayi üretimi veri açıklandı. Perakende satışlar ağustos ayında düşüş beklentilerine karşın artarken, sanayi üretimi verisinde de toparlanma gözlendi. Veriler resesyon endişelerine rağmen tüketici talebinin hala güçlü olduğuna işaret etti. Veriler sonrasında borsalarda yükseliş eğilimi gözlense de gün yatay gerçekleşti. Bugünkü veri takviminde, ABD’de piyasaların odak noktasında, Fed’in faiz kararı ve Fed Başkanı Powell’ın konuşması (Fed’in faiz kararı TSİ 21’de, Fed Başkanı Powell’ın konuşması TSİ 21.30’da) olacak. Ayrıca Fed’in yeni makroekonomik projeksiyonları da yayımlanacak. Fed, temmuz ayındaki toplantısında beklentilerle uyumlu olarak federal fonlama faiz aralığını %5,25-%5,50 bandında sabit tutmuştu ve böylece üst üste sekiz toplantıda faizleri değiştirmemişti.

Fed Başkanı Powell, enflasyon konusundaki güvenin artması ve iş gücü piyasasının gücünü koruması halinde faiz indiriminin eylül ayında masaya gelebileceğini belirtmişti. Şu aşamada Fed’in bu yıl ilk faiz indiriminin 25 baz puanla bu haftaki toplantıda yapma olasılığı kesin olarak fiyatlanmakta. Bununla birlikte 50 baz puanlık indirim ihtimali de gündemde kalmaya devam ediyor. Fed’in faiz kararı öncesinde, konut piyasası verilerinden ağustos ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileri izlenecek. Yurtiçinde ise yarın açıklanacak olan TCMB faiz kararı öncesinde gündem sakin. Son olarak bu sabahki fiyatlamalara bakıldığında, piyasaların bekleme moduna geçtiği söylenebilir. ABD vadelilerinde sınırlı yükselişler gözlenirken, Dolar yatay. Dolar/TL ise 34,10 civarında hareket ediyor. Fed sonrasında oynaklık hafif artabilecekken, kur 34,0 seviyesinin üzerinde kalabilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!