Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (18.09.2024)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi, dün %1,89 yükselişle 9758 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksinde ise %1,92 yükseliş ile 13484 seviyesinde kapanış gördük. Bir tepki alımı geldiğini söyleyebiliriz. Ancak bu tepki alımlarının kalıcı olabilmesi için 9800 seviyesi üstünde kapanışlara ihtiyaç var. Bu kapanışın gelmesi durumunda 10200 seviyesini takip ediyor olacağız. Öte yandan bugün küresel tarafta kritik bir gün. Fed faiz kararını alacağız. Piyasaların 25 baz puanlık faiz indirimini fiyatladığını söyleyebiliriz. Ancak 50 baz puanlık faiz indirim ihtimalide hala masada. Son gelen veriler sonrası bu soru işaretleri ortadan kalkmamıştı. Olası 50 baz puanlık bir indirimin gelmesi piyasalarda volatilite yaratabilir. Kurum olarak beklentimiz 25 baz puanlık faiz indirimi gelmesi yönünde ancak 50 baz puanlık bir indiriminde sürpriz olmasını beklemeyiz. Burada önemli olan nokta yalnızca gelecek faiz oranı kararı değil. Açıklanacak olan projeksiyonlarda önem arz ediyor. Noktasal grafikler faiz patikasını anlamamız açısından önemli olacak. Fed faiz kararı sonrası ise TCMB tarafından yarın faiz kararını alacağız. Bir faiz indirimi beklenmiyor. Yurt içi tarafta kritik nokta bundan sonra gelecek olan enflasyon verisi olacak. Kasım ayında bir faiz indirimi gelecek mi sorusuna cevap bulabilmemiz için enflasyonda belirgin bir düşüş görebilmemiz gerekiyor. Bunun beklentileriyle borsa endeksinde olumlu bir fiyatlama görülebilir. Genel anlamda veri akışlarının öncülüğünde piyasalarda hareketlilik yaşanması beklenebilir.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksi, 9700 seviyesi üzerinde kapanış gerçekleştirmeyi başardı. Gelen tepki alımların kalıcı olabilmesi için ilk aşamada 9800 seviyesi üstünde kapanışlara ihtiyacımız var. Bu kapanışların gelmesi durumunda 10200 seviyesi direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan tekrar satış baskısını hissetmemiz durumunda 9700 seviyesi ilk destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin kırılmasıyla 9500 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir. Bu seviyenin altında da takip etmeye devam ettiğimiz kritik 200 günlük hareketli ortalama olan 9400 seviyesi bulunuyor.

Destekler: 9700 / 9500 / 9400
Dirençler: 9800 / 10000 / 10200

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

EREGL, GARAN, KRDMD: 22 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
MGROS, TUPRS: 50 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
ALARK, KCHOL: Teknik göstergelerde güçlenme eğilimi
GLYHO, ISGYO: Güçlü teknik görünümün devamı beklentisi
KLRHO: Kap haber desteği

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

BİST 30 spot endeksi haftanın ikinci işlem gününde %2,08 yükselişle günü 10751 puan seviyesinden kapattı. Spot endeks bu kapanışla son 8 işlem gününün en yüksek gün sonu kapanışını yaparken 22 günlük hareketli ortalama seviyesine de yaklaşmış oldu. Spot endekste 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 10760 seviyesi üzerinde günlük kapanışlar gelmesi halinde 11200 seviyesine kadar devam eden bir yükseliş hareketi yaşanabilir. Bu nedenle spot endekste 22 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerinde günlük kapanışlar gelmesi durumunda vadeli tarafta kısa pozisyonların sonlandırılarak uzun pozisyonların açılması faydalı olabilir.

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!