Borsa Yorumu / Global Menkul – (18.09.2024)

Piyasa Özeti

Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

Küresel piyasalarda tarihi bir güne gelinirken bugün ABD Merkez Bankası Fed’in 25bp veya 50bp indirim ile faiz indirim döngüsünü başlatması bekleniyor. Karar öncesinde ABD endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyir izlerken değerli metallerde aşırı iyimser fiyatlama sonrasında sınırlı kayıplar söz konusu. ABD vadelileri ise pozitif bir açılışa işaret ediyor. Fed başkanı Powell’ın faiz kararı sonrasında ileriye dönük güvercin tonda yapabileceği açıklamaların küresel risk iştahını artırabileceği tartışılırken öncesinde Asya endeksleri karışık bir görünüm sunuyor.

Yurt içinde Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin ardından 24 Türk bankasının uzun vadeli yabancı para cinsinden notlarını artırması ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir vergi artışının gündemde olmadığını söylemesi piyasaya pozitif yansımış durumda. Ayrıca yarın TCMB PPK toplantısı ve faiz kararı bekleniyor.

Yurt içi piyasada kur 34,09TL seviyesinde hareket ederken Türkiye 5 yıllık CDS risk primi 263,32 seviyesinde gerilemiş durumda.

BIST100 endeksi Salı günü %1,89 oranında artış kaydederek 9758 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte endeks bir gün aradan sonra tepki yükselişine devam ederek dip seviyelerden uzaklaşmaya devam etti. Gün içerisinde Özellikle BIMAS, AKBNK, KCHOL, THYAO, SAHOL hisseleri endeksi yukarı taşıdı. Bu duruma paralel gıda perakende şirketlerinin ağırlıkta olduğu XTCRT ticaret sektör endeksi en çok yükselen olurken XHOLD holding onu takip etti. Diğer BIST100 hisseleri arasında AGHOL, MAVI, AEFES, ISCTR, ENJSA hisselerindeki göreceli iyi performanslar dikkat çekti. İlk 5 aracı kuruma göre KCHOL, BIMAS, THYAO, PGSUS, ISCTR ve AKBNK hisselerine fon girişi ayrıca dikkat çekti.

Teknik olarak endeks 9700-9800 direnç bölgesi içinde bulunuyor. Daha önce bu bölge destek olarak takip ediliyordu. Endeksin yeni güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını beklerken 9800 direncinin aşılması ile 9900-10055 direnç seviyelerine doğru yükseliş potansiyeli oluşabilir. Aksi takdirde tekrar 9665-9530-9400-9280 destek seviyelerine doğru baskı söz konusu olabilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ALARK, KOZAL, AKBNK, ULKER, TTRAK.

Gün içerisinde hareketli olmasını beklediğimiz hisseler;

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!