Dolar Yorumları / Ziraat FX – (17.09.2024)

USD/TRY

Bu haftanın gündeminde yer alan Fed’in faiz kararı öncesinde ABD piyasalarında rotasyonlar izlendi ve kararsızlık hakimdi. Yapılacak olan faiz indirimiyle ilgili ise henüz miktar konusunda piyasalarda fikir birliği sağlanmış değil. Bugün için ise Fedwatch Tool’da 50 baz puan indirim beklentisi öne çıkmaya başladı. Bugün açıklanacak olan perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri yarın açıklanacak olan faiz kararı üzerinde etkili olabilir. Dolayısıyla verilerle birlikte oynaklık da artış gösterebilir. Veriler öncesinde Dolar endeksi (DXY) bu sabah yatay.

Yurtiçinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV, kurumlar vergisi ve gelir vergisinde bir artışın gündemlerinde olmadığını belirterek, 2025’in sonunda enflasyonu %20’nin altına indirebileceklerini bildirdi. Diğer yandan, bu sabah açıklanan konut verileri fiyatlamalar üzerinde önemli bir etki yaratmazken; Dolar/TL, 34,0 seviyesinin hafif üzerinde seyrediyor. Kurda 34,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareket günün geri kalanında sürebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!