Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (17.09.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın ilk işlem gününe 9.687 seviyesinden yatay açılışla başlayan BIST 100 endeksi, kapanışa doğru artan satış baskısı sonucunda %1,12 değer kaybederek 9.577 puanda günü tamamladı. Endekse dahil hisselerin 25’i primlenirken, 72’si azaldı. Önceki kapanışa göre sanayi endeksi %0,47 ve bankacılık endeksi %0,96 negatif değerlendi. Toplam işlem hacmi ise 64,6 mlr TL olarak gerçekleşti. Küresel piyasalarda Avrupa piyasaları günü karışık seyirle tamamlarken, ABD piyasaları hafif alıcılı görünüm sergiledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, merkez yönetim bütçesi ağustos ayında 129,6 mlr TL açık ve faiz dışı denge 32,5 mlr TL açık verdi. Avro Bölgesi’nde takip edilen dış ticaret verileri beklentilerin üzerinde 21,2 mlr € olarak gerçekleşti. Bugün veri takviminde, ABD’de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verileri yer alıyor. Yurt içinde ise konut satışları takip edilecek.

Bugüne ABD ve Avrupa borsalarının alıcılı Borsa İstanbul’un ise yatay başlamasını bekleriz. Yükselişlerde 9.650- 9.800 önemli direnç aralığı olarak yer alırken, gerilemelerde ise 9.500-9.250 seviyeleri destek bölgesi olarak takip edilmelidir. Türkiye’nin 5 yıllık CDS görünümü sabah saatlerinde 269 baz puandan işlem görüyor.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!