Haftalık Hisse Önerileri / Tacirler Yatırım – (16-20 Eylül 2024)

Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri

Küresel borsalar, güçlü bir Cuma kapanışı ardından yeni haftaya da moralli başlıyor. BIST’te de, Cuma günü %1,7 yükselişle 200 günlük hareketli ortalamadan tepki alımları gelirken kapanış da günün zirvesinden gerçekleşti. Para girişi ve işlem hacmi ise zayıf kaldı, bu nedenle tepkinin kalıcılığı konusunda şimdilik temkinliyiz.

Endekste kalıcı bir rahatlama için, temel açıdan büyüme dinamiklerinde ve şirket finansallarında iyileşme, teknik açıdan ise 10.200 – 10.500 direnç bölgesinin (dolar bazında 300 $’ın) aşılması gerekiyor. 12 aylık değerlemeler BIST 100 endeksi için ortalama 13.600 civarında ve %40 potansiyele işaret ediyor. Endeks üzeri getiri öngörülen şirketlerde daha yüksek getiri potansiyelleri de hesaplanabilir. Bu oranların, önümüzdeki 12 ayda elde edilebilecek ortalama mevduat getirileri ve %25 – %30 arasında öngörülen 12 aylık enflasyon tahminlerinin üzerinde olması nedeniyle, büyüme ve finansallarda bir rahatlama halinde BIST’te yeniden güçlü bir piyasa dönemi yaşanacağını, ancak bunun için henüz erken olduğunu düşünüyoruz.

Bu haftaya dönersek, dışarıda FED, içeride PPK faiz kararları ve bir dizi önemli makro veri takip edilecek. Volatilitenin yüksek kalmasını bekliyoruz. Türkiye 5 yıl CDS primleri ise geçtiğimiz haftanın son işlem gününe göre hafif gerileme ile 270 puandan yeni bir haftaya başlıyor.

Kaynak: Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Analiz Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!