Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (13.09.2024)

Piyasalara Bakış

BIST100 Endeksi güne 9.532 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde alıcılı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 88,1 mlr TL işlem hacmiyle ve %1,08 yükselişle, 9.521 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 66 hissede yükseliş görülürken 31 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla pozitif katkı veren hisseler THYAO ve AKBNK olurken, en fazla negatif etki BIMAS ve EREGL’den geldi. Bankacılık endeksinde %2,25 yükseliş görülürken, sanayi endeksinde %0,37’lik pozitif bir kapanış görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki pozitif seyire karşın hem ons altın hem de ABD piyasaları günü pozitif tamamladı. Avrupa piyasalarında da pozitif bir seyir hakimdi.

Dün yurt içinde TCMB tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Temmuz ayında cari işlemler hesabı, piyasa beklentisinin üstünde, 566 mn $ fazla verdi. Yurt dışı piyasalar tarafında ise dün gerçekleştirilen Avrupa Merkez Bankası (AMB) Faiz Kararı Toplantısı sonrasında ana refinansman faiz oranı %4,25’ten %3,65’e, mevduat faiz oranı ise %3,75’ten %3,5’a indirildi. Kararın ardından gerçekleştirilen Lagarde’ın konuşmasında, büyümeye ilişkin risklerin aşağı yönlü olduğu vurgulandı. ABD’de ise bütçe açığı, beklentilerin üstünde, 380 mlr USD seviyesinde gerçekleşirken, haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin hafif üstünde gelerek 230 bin olarak açıklandı. Bugün ise veri akışı adına yurt içinde TCMB piyasa katılımcıları anketi takip edilirken, yurt dışı piyasalar tarafında ABD’de açıklanacak olan Michigan tüketici güven endeksi izlenecek.

Bugüne hem Avrupa ve ABD piyasalarının hem de BIST100 Endeksinin yatay başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerde 9.700-9.800 bölgesi endeksin hedef seviyeleri olarak izlenmelidir. Gerilemelerde ise 9.300 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!