Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (13.09.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD enflasyon verileri sonrası küresel borsalarda moralli seyir devam ediyor. BIST’te dün çok kritik gördüğümüz ve pandemiden bu yana üzerinde kaldığımız 200 günlük hareketli ortalama (9.400) altına bir sarkma olsa da, gün sonunda yeniden üzerinde (9.521’den) kapandık. Günün en düşük seviyelerinden (9.275’ten) hacim artışı ve para girişi ile yaşanan %2,7’ye yakın tepkinin ardından kısa vadeli teknik görünümde de bir iyileşme beklenebilir.

Büyümede ivme kaybı ve zayıf bilançolar nedeniyle kırılgan bir zeminde olsak da, BIST’te tepkinin devamını bekliyoruz. Bununla beraber, BIST’te kalıcı bir rahatlamadan bahsedebilmemiz için, teknik açıdan 10.200 – 10.500 bölgesinin aşılması gerekiyor. Takip edilmesi gereken göstergelerden biri de USD/JPY paritesi. 5 Ağustos’ta hızlı bir gerileme görülen ve carry trade pozisyonlarında çözülme riskinin artması nedeniyle küresel piyasalara sert satışlar getiren parite, yeniden 141 seviyelerine geriledi.

Pozisyonların önemli bölümü kapatıldı, korunma pozisyonları oluşturuldu ya da finansman kaynakları farklı para birimlerine kaydırıldığında buradaki risk kısmen yatıştı. Yine de, USD/JPY’de gerilemenin hızlanması halinde panik fiyatlaması geri dönebileceğinden BoJ açıklamalarının ve USD/JPY’nin izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Günün ajandası sakin. Türkiye 5 yıl CDS primleri ise düne göre hafif gerileme ile 272 puandan güne başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10.963 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.080 ve ardından 11.200 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10.850 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.750 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!