EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (13.09.2024)

Eur/Usd

Avrupa Merkez Bankası (AMB) piyasa beklentileri doğrultusunda yılın ikinci faiz indirim kararını dün aldı. Banka gecelik mevduat faizini yüzde 3,75’ten yüzde 3,50 seviyesine çekti. ABD ÜFE verisinin beklentilere paralel gelmesi ile birlikte piyasada gözler 18 Eylül tarihinde FOMC faiz kararına çevrildi. ABD TÜFE verisinde fiyat artış hızında yavaşlamanın devam etmesi buna ÜFE verisinin de destek çıkması aynı zamanda iş piyasasında yaşanan soğuma, FED’in ‘yumuşak iniş’ senaryosunu destekliyor. 18 Eylülde faiz indirim beklentisi piyasa tarafından neredeyse kesin bir şekilde fiyatlanıyor. FED’in faiz indirim için yeterli manevra alanının olması, ise dolar talebinin azalmasına neden oluyor. Teknik olarak parite 1,10 seviyelerini destek yapan paritede yukarı istek devam ediyor .

Dolar Endeksi 101 seviyesinin hemen üstünde tutunmaya çalışıyor. DXY 101 seviyesi altında güçsüz seyrin devamı teknik resimde mümkün görüyoruz. 101 seviyesi altında fiyatlamalara kalıcılık halinde teknik hedef 96 seviyesi olarak karşımıza çıkabilir. Bu sabah 1,109 seviyesindeki paritede 1,105 ve 1,101 seviyeleri gün içi destek; 1,115 ve 1,119 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!