Altın Yorumları / Ziraat FX – (12.09.2024)

XAU/USD

Dün ABD’de haftanın kritik verisi olarak öne çıkan enflasyon rakamları açıklandı. Cuma günkü tarım dışı gibi dün enflasyon verisi (beklentilere paralel gerçekleşti) de önümüzdeki hafta yapılacak ve 25 baz puan indirim beklenen Fed toplantısına yönelik majör bir değişiklik yaratabilecek nitelikte değildi. Agresif faiz indirimlerinin biraz daha arka planda kalması ile oluşabilecek yüksek oynaklık fiyatlamalarda genel belirsizlik potansiyeli barındırmaktaydı. Bu kapsamda, Fed’den 25 baz puanlık bir indirim fiyatlaması değerli maden için olumlu bir senaryo olarak değerlendirilebilir.

Halihazırda 2.500 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışan Ons Altın’da bu seviyenin üzerinde kalındıkça 2.532 yatay direnç bölgesinin kırılması gündemde kalabilir. Bu seviyenin üzerinde 2.550 bir sonraki yakın direnç konumunda. Diğer yandan, 2.500 seviyesinin altında 2.485 destek olarak izlenebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!