Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (12.09.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dünkü işlemlerde 2501-2528 bandında hareket etti. 2500 dolar üzerinde ve tarihi zirvesinde yakın seyreden değerli madende özellikle 2515 üzerinde kapanışlar yeni tarihi zirvelere yönelişi destekleyebilir. Tarihi zirve(2531) ve 2550 dirençleri ise korunmaktadır. Öte yandan Dolar endeksindeki güçlenme ile geri çekilmelerin görüldüğü ONS altında 2500 önemli bir seviye olmakla birlikte 2475 ve 2450 destekleri de korunmaktadır. Dün ABD’de ağustos ayı TÜFE verileri izlendi. ABD’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ağustosta aylık 0,2% artışla yıllık bazda %2,9’dan %2,5’a geriledi. Böylece ABD’de TÜFE yıllık bazda son 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Fed’in enflasyon hedeflemesinde yakından takip ettiği çekirdek TÜFE ise ağustos ayında aylık %0,3 artış kaydetti. Çekirdek TÜFE yıllık bazda %3,2 seviyesinde gerçekleşti. Verilerin ardından 25 baz puanlık faiz indirimi beklentileri güçlendi. Bugün ise ABD’de ÜFE verileri takip edilecek. ÜFE’nin ağustos ayında aylık bazda %0,2, yıllık bazda ise %2,5 artış göstermesi bekleniyor. Beklentilerin altında gerçekleşecek bir veri seti, ONS altına yukarı yönlü destek verebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!