Borsa Yorumu / Oyak Yatırım – (12.09.2024)

Alıcılı bir açılış bekliyoruz…

Temmuz ayında perakende satışlar Haziran ayındaki %8,9’luk artışın ardından yıllık bazda %5,4 artarken, endeks bir önceki ayki %1,7’lik artışın ardından aylık bazda %0,8 arttı. Ağustos’ta ABD tüketici enflasyonu aylık bazda beklentilere paralel şekilde %0,2 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon %2,9 seviyesinden %2,5’e kadar geriledi. Japonya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Naoki Tamura, enflasyonist risklerin gerçekleşmesini önlemek için merkez bankasının kısa vadeli faiz oranlarını en az %1 civarına yükseltmesi gerektiğini söyledi. Bugün Türkiye’de ödemeler dengesi verisi yayımlanacak. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası’nın kararı takip edilecek. Bu sabah Asya piyasaları ve ABD vadelileri hafif alıcılı seyrediyor. Borsa İstanbul’un alıcılı başlamasını öngörüyoruz.

Endeks, dün gerçekleşen işlemlerde 204,38 puan düşüşle 9.419 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endeks 200 günlük hareketli ortalama seviyesini test ediyor. Mevcut seviyeden tepki alımları bekliyoruz. Gün içi ilk direnç noktası 9.600 puan seviyesidir. Sonraki direnç noktası ise 9.745 puan seviyesidir. Gün içi ilk destek noktası 9.400 puan seviyesidir. Sonraki destek noktası 9.300 puan seviyesidir.

Teknik Bazlı Hisse Öneri Listemiz

Kaynak: Oyak Yatırım Teknik Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!