Altın Yorumları / Ziraat FX – (11.09.2024)

XAU/USD

Bugün piyasaların odağında haftanın en kritik verisi olan ABD enflasyon verileri olacak. Yıllık bazda %2,9’dan %2,5’e düşmesi beklenen veri, Fed’in önümüzdeki hafta vereceği kararlar açısından önemli. Ek olarak, piyasalarda 25 baz puanlık indirim beklentisi %65 seviyelerinde. Öte yandan, piyasalarda, son açıklanan veriler doğrultusunda iş gücü piyasasındaki zayıf performans göz önüne alındığında faiz indirimine daha büyük ölçekli başlanmayacağı fikirleri ortaya atıldı. Ayrıca, son üç günlük yukarı yönlü ivmenin ardından Dolar Endeksi (DXY) bu sabah geriliyor.

Fiyatlamalar tarafında, dün, 2.500-2.519 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü %0,4 yükselişle 2.517 seviyesinde tamamladı. Teknik olarak, bu sabah hafif alıcılı bir görünümle başlayan değerli madende yeni tarihi zirvesine doğru yükseliş denemesi devam ediyor. 2.532 seviyesinin aşılmasıyla 2.550 seviyesi yakın hedef olabilir. Geri çekilme halinde ise 2.500 seviyesi destek konumunda.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!