Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (9.09.2024)

Piyasalara Bakış

BIST100 Endeksi güne 9.936 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde negatif bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 73,8 mlr TL işlem hacmiyle ve %1,67 düşüşle, 9.771 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 18 hissede yükseliş görülürken, 82 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki AKBNK, YKBNK ve TCELL’den geldi. Bankacılık endeksinde %2,58 düşüş görülürken, sanayi endeksinde %1,16’lık negatif bir kapanış görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki yatayda negatif seyire karşın, ons altın günü negatif tamamlarken, ABD piyasaları günü negatif tamamladı. Avrupa piyasalarında da Fransa hariç negatif bir seyir hakimdi.

Cuma günü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı ağustos ayında hazine nakit dengesi 194,6 mlr TL açık verirken, faiz dışı denge ise 108,3 mlr TL açık olarak gerçekleşti. Ayrıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch, Türkiye’nin kredi notunu bir kademe arttırarak “BB-”ye çıkarırken, not görünümünü ise “pozitif”den “durağan”a revize etti. Yurt dışı piyasalar tarafında ise Avro Bölgesi’nde büyümeye yönelik öncü veriler çeyreklik bazda %0,3 artması yönündeyken, büyüme %0,2 olarak gerçekleşti. ABD’de ise açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında gelerek 142 bin olarak açıklandı. Bugün ise veri akışı adına ABD’de açıklanacak olan toptan stoklar verisi izlenecek.

Bugüne hem Avrupa ve ABD piyasalarının hem de BIST100 Endeksinin alıcılı başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerde 9.800 seviyesi aşılırsa 10.000 seviyesi endeksin hedef seviyesi olarak izlenmelidir. 10.000 seviyesi altında kalınması teknik görünüm için negatif olup, gerilemelerde 9.600-9.500 bölgesi endeksin destek seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!