Haftalık Hisse Önerileri / Tacirler Yatırım – (9-13 Eylül 2024)

Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri

ABD ve Avrupa vadelileri Cuma günü zayıf ABD istihdam verileri sonrası sert satışlar görmesine karşın yeni haftaya pozitif tarafta başlıyor, Asya-Pasifik borsalarında ise satışlar devam ediyor. İçeride, Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu beklentiler paralelinde B+’dan BB-‘ye yükseltmesi olumlu, not görünümünü pozitiften durağana revize etmesi ise bu olumluluğu sınırlıyor. Türkiye’nin bir sonraki kredi notu değerlendirmesi ise 1 Kasım’da S&P tarafından yapılacak.

BIST’te bu sabah bir tepki bekliyoruz, ancak 9.950 / 10.000 direnç bölgesinin aşılması için para girişi ve destekleyici bir haber akışına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Yakın vadeli ajanda ise bu açıdan biraz sınırlı. BIST 100 endeksi için 12 aylık değerlemeler 13.500 civarına ve endeks bazında %38 potansiyele işaret etse de, yatırımcıların bu potansiyelin peşine takılma konusunda iştah bulması için büyümedeki zayıflamanın sona ermesi, dezenflasyonun devamı ve TCMB’nin faiz indirimleri ile büyümeyi yeniden destekleyecek adımlar atması gerekiyor.

Bütün bunların olması zaman alacağından, BIST 100 endeksinde 5 Ağustos’tan bu yana takip ettiğimiz 9.500-10.200 bandındaki sıkışık seyrin bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Analiz Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!