Dolar Yorumları / Ziraat FX – (9.09.2024)

USD/TRY

Cuma günü ABD’de açıklanan İstihdam Raporu’ndaki rakamlar, ekonomide soğuma sinyalleri vermeye devam etti. İstihdam artışı beklentilerin altında (Beklenti 165bin, gerçekleşme 142bin) gerçekleşirken, işsizlik oranı azaldı ve saatlik ücretler ise beklentilere paralel gerçekleşti. Ekonominin sağlığına ilişkin görünümün tartışıldığı veri sonrasında açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen iyi ve sağlam bir ekonomi gördüğünü belirtti, ”Enflasyonu bu kadar anlamlı bir şekilde düşürebilmek gerçekten inanılmaz oldu. Çoğu insanın yumuşak iniş dediği şey bu” açıklamasını yaptı.

Veri sonrası piyasalarda Fed’in 18 Eylül’de 50 baz puan indirim yapma ihtimali yükselmişti ancak gün sonunda 25 baz puan indirim ihtimali açık ara farkla öne çıktı. ABD borsaları ise cuma günü %1-2,5 arası geri çekilmelerle haftayı tamamladılar. ABD vadelilerinde bu sabah tepki alımları gözleniyor. Bu haftaki ajandada çarşamba günü ABD TÜFE kararı öne çıkıyor. Cuma günü ayrıca, kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan BB-‘ye yükseltti, diğer taraftan, pozitif olan görünüm durağana revize edildi. Veri takviminde ise, yurtiçinde salı günü sanayi üretimi ve işsizlik oranı açıklanacak. Kur tarafında 34 seviyesinin üzerindeki görünüm bu hafta da devam edebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!