EUR/USD Paritesi Yorumları / Ziraat FX – (9.09.2024)

EUR/USD

Cuma günü ABD’de istihdam piyasası verilerinden, ağustos ayı tarım dışı istihdam artışı beklentilerin altında gelerek işgücü piyasasında soğumaya işaret etti. Veri sonrasında açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen iyi ve sağlam bir ekonomi gördüğünü belirtti, ‘Riskler olsa da, güçlü büyümeyi sürdürürken enflasyonu bu kadar anlamlı bir şekilde düşürebilmek gerçekten şaşırtıcı oldu. Bu, çoğu insanın yumuşak iniş olarak adlandıracağı bir durum” açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan piyasalarda ABD ekonomisinde resesyon endişelerinin artması, ayrıca Fed’in faiz indirimleri konusunda belirsizliğin sürmesinin etkisiyle risk iştahı geriledi. Yatırımcılar, Fed’in gelecek haftaki toplantısında hangi miktarda faiz indireceğine netlik kazandırmak amacıyla çarşamba günü ABD TÜFE verilerine odaklandı. Ek olarak perşembe günü ECB’nin faiz kararı öne çıkıyor. Şu aşamada paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,1025 destek – 1,1115 direnç seviyeleri arasında hareket gözlenebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!