Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (6.09.2024)

Ons altın düzeltme sonrası tekrar zirveye yöneldi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, yaptığı açıklamada seçilmesi halinde uygulayacağı politikalarla ABD’nin ekonomik rönesans yaşayacağı vaadinde bulundu. Ayrıca, Elon Musk’ın ABD hükümetinin etkinliğini artırmak için kurulacak bir komisyona başkanlık etmeyi kabul ettiğini söyledi. ABD tarafında 18 Eylül tarihli Fed toplantısına yaklaşmış bulunuyoruz. Piyasa beklentisi Fed’in bu toplantıda 25 baz puanlık bir faiz indirimine gideceği yönünde ağırlık kazansa da 50 baz puanlık bir indirimin de yapılabileceğine yönelik beklentiler de mevcut. Faiz indiriminin kaç baz puan olacağı konusunda bugün açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ve toplantıya kadar açıklanacak olan diğer veriler Fed açısından yol gösterici olabilir. Haftanın son işlem gününde ons altın zirve seviyelerine yakın işlem görüyor. ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin açıklanmasının ardından beklentilerden sapma yaşanması halinde ons altında yukarı veya aşağı yönlü bir hareketlilik izleyebiliriz.

Teknik Analiz: Ons altın haftanın son işlem gününde zirve yakınlarından işlem görüyor. Zirveden gelen düzeltmeyi 22 günlük hareketli ortalama altında kapanış gerçekleştirmeden tamamlayan ons altında ana yön yukarı olmaya devam ediyor. 2532 dolar seviyesinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ons altında 2585 dolar seviyesine kadar yükselişin devamını izleyebiliriz ve yeni zirveler görebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2492 dolar seviyesinden tepki alımları gelebilir.

Destekler: 2492 / 2483 / 2471
Dirençler: 2532 / 2550 / 2585

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!