Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (6.09.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dünkü işlemlerde 2493-2523 bandında hareket etti. Değerli maden önceki gün altında seyrettiği 2500 dolar eşiğini yukarı yönlü aştı. Bu seviye üzerinde teknik görünüm pozitif olmakla birlikte tarihi zirve(2531) ve 2550 dolar seviyeleri hedeflenebilir. 22 günlük AO’nın da bulunduğu 2500 dolar kritik bir destek olarak takip edilebilir. Dün ABD’de ADP özel sektör istihdamı ağustosta 99bin kişi artış kaydetti. Beklenti 144bin seviyesinde bulunuyordu. Ayrıca ABD S&P Global bileşik ve hizmet PMI ağustos ayı final verilerinde bileşik PMI 54,6 puan ile 54,1 beklentilerinin, hizmet PMI 55,7 puan ile 55,2 puan beklentilerinin üzerinde açıklandı.

ISM hizmet PMI ise 51,5 puanda 51,2’ye gerilemesi beklentilerinin üzerinde açıklandı. Bugün ABD’de ağustos ayına ilişkin tarım dışı istihdam, ortalama saatlik kazançlar ve işsizlik oranı takip edilecek. Tarım dışı istihdamda 164bin artış olması beklenirken, işsizlik oranının %4,20 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. Ortalama saatlik kazançlarda ise aylık bazda %0,30 artış olacağı öngörülüyor. İşgücü piyasasının gevşediğine ilişkin gelecek veriler, Fed’in yapmasına kesin gözüyle bakılan faiz indiriminin miktarıyla ilgili beklentileri şekillendirerek, ONS altının fiyatlamasında pozitif etkiye sebep olabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!